20 oktober 2021 
in ZZPers

"Van loondienst naar ondernemer"

Wie is Tom Zeekaf

Mijn naam is Tom Zeekaf. Ik ben 33 jaar en pas vader geworden van een prachtige dochter.

Ik heb mijn opleiding tot verpleegkundige in Roermond gevolgd en na mijn opleiding ben ik mijn verpleegkundige carrière begonnen op afdeling neurologie van het Catharina ziekenhuis te Eindhoven. Hier heb ik de stroke/neurocare opleiding gevolgd en na 2 jaar ben ik doorgestroomd naar de spoedeisende hulp.

Op de spoedeisende hulp in het Catharina ziekenhuis heb ik de opleiding tot SEH verpleegkundige gevolgd. Deze spoedeisende hulp heeft een groot aanbod van patiënten, veel diversiteit en als cardio thoracaal centrum veel hoog complexe casuïstiek. In 2017 was ik toe aan een nieuwe uitdaging en ben ik gaan onderzoeken wat voor mij de juiste vervolgstap zou zijn. IC verpleegkundige? Ambulance opleiding?

Uiteindelijk heb ik gekozen voor een verbreding/ verdieping van het werken op de SEH. En ben ik mij gaan oriënteren op het werken als ZZP'er in de acute zorg. Het leek mij leuk en uitdagend om op andere Spoedeisende Hulpen te gaan werken en mijn kennis en vaardigheden elders te gaan toetsen en ontwikkelen. Daarnaast was de flexibiliteit van de eigen werkplanning, de financiële compensatie en de vrijheid voor mij doorslaggevend.


Hoe word ik ZZP'er?

Als verpleegkundige ligt je expertise meestal niet in ondernemen en ZZP. Mijn vraag was:  “Hoe word ik ZZP’er?”. Ik heb contact opgenomen met Rob Zeegers, toen mijn collega verpleegkundige en eigenaar van X-Medic. Hij heeft mij geholpen in het hele traject om ZZP’er te worden in de gezondheidszorg en heeft mij van alle ins-en-outs voorzien zodat ik wist waar ik het over had en hierdoor deze stap durfde te zetten (want dat voelt wel echt als een grote stap!). Door mij aan te sluiten bij X-Medic werd er voor mij een heleboel administratieve rompslomp uit handen genomen, waardoor ik kon gaan doen wat ik leuk vond en dat is werken op uitdagende plekken.  

Ik ben in 2017 begonnen als deeltijd ZZP’er om te gaan ervaren hoe het is om als ZZP’er te werken. Wat mij meteen opviel was de waardering die je krijgt als je op een andere plek gaat werken. Hoe vaak hoor je als je ergens in loondienst bent: “bedankt dat je er was vandaag!”? Je wordt zeer hartelijk ontvangen en wegwijs gemaakt door de collega verpleegkundige waar je mee samenwerkt.

Daar sta je dan als kersverse ZZP’er, je weet precies wat gedaan moet worden en hebt alle kwaliteiten in huis, maar dan de praktische zaken:  wie heeft welk telefoonnummer waar zijn de toiletten op de afdeling voor de familie van de patiënt, waar is de echokamer? Ect etc…

Het is even wennen, maar de spoedeisende hulp verpleegkundigen waar je mee werkt zijn altijd bereid om je wegwijs te maken. Na een uurtje gewerkt te hebben heb je je draai wel gevonden en kun je je ding doen.

Ik heb in het eerste half jaar in 11 ziekenhuizen gewerkt, overal kennis opgedaan en nieuwe werkwijze leren kennen. Het was voor mij een openbaring om te zien dat de werkwijze die je gewend bent niet altijd de beste of efficiëntste is en er ook echt meerdere wegen naar Rome zijn. Van het academisch tot het kleine perifere ziekenhuis en alles daar tussenin heb ik gezien en ervaren. Het was voor mij helemaal te gek! Na een half jaar als parttime ZZP’er heb ik dan ook de volgende stap gezet en ben ik volledig als ZZP’er gaan werken.

Tot op heden werk ik nog steeds als ZZP’er en kan het iedereen aanraden. Je wordt er een veel meer allround verpleegkundige van.

In 2020 was ik al een paar jaar aangesloten als ZZP’er bij X-Medic, toen er weer een nieuwe uitdaging op mijn pad kwam. Na vele gesprekken met Rob Zeegers en het bericht dat X-Medic zijn werkzaamheden ging staken heb ik de kans gekregen om samen met Rob een eigen bemiddelingsbureau op te zetten.


Start X2Medic®

In september 2020 zijn wij gestart met het bemiddelingsbureau X2Medic. Alle kennis en ervaring die Rob en ik hebben van het werken als verpleegkundige en het werken als zelfstandig zorgprofessional hebben wij ingezet en zetten wij nog steeds in om een bemiddelingsbureau te zijn dat de zelfstandig zorgprofessional begeleidt en ook zoveel mogelijk werk uit handen neemt. Door de ervaring die wij hebben opgebouwd weten wij wat er nodig is om zowel voor de opdrachtgever als de ZZP’er de optimale service te bieden.  Iedere dag zetten wij als bedrijf stappen om onze service te optimaliseren en het steeds nog net een beetje beter te doen. Wat wij van groot belang vinden is het persoonlijk contact dat wij met zowel onze opdrachtgevers als met onze ZZP’ers hebben. Bij ons ben je geen nummer, de persoon staat voorop.

ZZP’er en mede eigenaar van een bemiddelingsbureau in de gezondheidszorg, dit had ik jaren geleden niet bedacht, ik krijg er heel veel energie van en ben heel blij met deze uitdaging!

Tot zover mijn verhaal. Mocht je overwegen om aan de slag te gaan als Zelfstandige Zorg Professional weet je mij te vinden. Ik wil je graag van A tot Z informeren en op weg helpen in de mooie wereld van de zorg.


Groet,

Tom

Over de schrijver
arrow_drop_up arrow_drop_down