Waarom gestart als ZZP'er in de zorg?

Waarom gestart als ZZP'er in de zorg?

Wie is Rob Zeegers

Mijn naam is Rob Zeegers, getrouwd en trotse vader van een 16 jarige zoon en 14 jarige dochter. Ik ben een fanatieke sporter, doe veel aan wandelen, fietsen, bootcamp en fitness. Daarnaast voer ik met veel plezier mijn verpleegkundig vak uit.

Ik ben begonnen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch als Dialyse verpleegkundige. Later heb ik daar mijn opleiding tot IC verpleegkundige en CCU verpleegkundige gevolgd. Als gediplomeerde ben ik de TNCC cursus gaan volgen, zodat ik deel kon nemen in het MICU team.


Gestart als ZZP'er

Na enige tijd wilde ik mijn carrière uitbreiden om meerdere en verschillende IC’s te verkennen. Als ZZP'er heb ik mijn kennis verbreed van algemene IC naar thorax IC, brandwonden IC en neuro-trauma IC.

Ervaring met betrekking tot de specialisatie neuro-trauma heb ik opgedaan in het UMC Utrecht, evenals in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis te Nijmegen waar ook neuro-operaties worden uitgevoerd in samenwerking met het Radboud UMC Nijmegen. Daarnaast ben ik ook werkzaam geweest op de neuro-trauma IC van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.

Thorax ervaring heb ik opgedaan in het UMC Utrecht, Amphia Ziekenhuis Breda en het Catharina Ziekenhuis Eindhoven. Ervaring met brandwonden heb ik opgedaan op de brandwonden eerste hulp/ intensive care van het Maasstad Ziekenhuis Rotterdam.

Sinds november 2013 ben ik als ZZP’er uit de maatschap gestapt en ben ik gestart met de SEH opleiding in het Maasziekenhuis Boxmeer. Voor het hoogcomplexe gedeelte van de opleiding heb ik gewerkt het Radboud UMC Nijmegen. Naast mijn SEH opleiding ben ik blijven werken als ZZP'er in de zorg. Toen ik klaar was met de opleiding had ik een mooie combi baan als SEH verpleegkundige en IC verpleegkundige.


Van bedrijf X-Medic naar X2Medic®

In januari 2017 ben ik als medeoprichter gestart met een bemiddelingskantoor X-Medic. Per 01 september 2020 heb ik een nieuw bedrijf opgericht met een nieuwe compagnon onder de naam X2Medic.


Vrijheid en variatie in werkzaamheden

Daarnaast werk ik nog steeds als ZZP'er in de acute zorg. De variatie in werkzaamheden, het werken bij verschillende opdrachtgevers, het netwerken, het denken in mogelijkheden en oplossingen en het allerbelangrijkste het stukje vrijheid, spreken mij enorm aan. Daarnaast regel ik zelf mijn benodigde scholingen, houd ik mezelf up-to-date en deel ik mijn kennis die ik heb opgedaan in de verschillende zorginstellingen graag met andere zorgprofessionals.

Iedereen die flexibel is en op zoek is naar uitdaging kan ik de flexibele schil die we hebben als ZZP'er aanraden. Het geeft een enorm goed gevoel dat je naast de patiënt de zorginstelling ook kunt helpen. Positieve energie, daar doen we het toch voor in het leven.


Over de schrijver